Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Toată redacția Radio Sputnik din…

Toată redacția Radio Sputnik din R. Moldova și-a dat demisia

Echipa Radio Sputnik Moldova anunță că și-a dat demisia incorpore, fiind în dezacord cu politica editorială a redacției, menționând că nu doresc să fie implicați în dezinformări și manipulări.

„Există momente în viață, când trebuie să iei o decizie, care te costă, dar care trebuie luată. Rămân în urmă aproape 4 ani de activitate profesională, blamată de unii, apreciată de alții, dar care – IMPORTANT – ne lasă cu multă experiență profesională foarte prețioasă, cu sentimentul datoriei profesionale neîntinate, cu amintirea unei echipe de invidiat. Această dicizie o afișăm public mai jos”, a scris pe Facebook Andrei Porubin.

Sputnik Moldova a fost închis, la 26 februarie, la indicația Serviciului de Informații și Securitate, pentru că incita la ură și război.

După ce SIS le-a cerut operatorilor de servicii de comunicare să blocheze accesul utilizatorilor la site-ul sputnik.md, Agenția Sputnik Moldova anunță că a deschis alte trei site-uri noi, care pot fi accesată de pe teritoriul R. Moldova.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Agenția Sputnik, controlată și finanțată de Kremlin, a publicat adresele noilor site-uri și a îndemnat urmăritorii să-i informeze și pe alții despre lansarea celor trei domainuri.