Zile de doliu și tristețe în Armata Națională. „Eroii nu mor niciodată”

Unitățile din toate garnizoanele militare au coborât drapelele în bernă în memoria locotenentului major Ivan Ciobănica, care a decedat vineri, 3 iulie, în timpul executării obligațiunilor de serviciu, anunță Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.
Instituția amintește că „militarul este un erou și un exemplu de devotament pentru fiecare, pentru că el a fost cel care a sărit în ajutorul ostașilor în termen, fără să se gândească, pentru a opri o blindată, aflată în reparație, căreia îi cedase frâna”.
În rezultat, Ivan a fost strivit între două unități de tehnică militară. Ofițerul a fost transportat imediat la spital unde, din cauza traumelor primite, a decedat, precizează Ministerul Apărării.
Locotenentul major Ivan Ciobănica activa în Armata Naţională în calitate de comandant companie poliție militară, în cadrul Batalionului de Gardă, și avea 26 de ani.
Astăzi, 4 iulie, colegii din Armata Națională și-au luat rămas bun, cu multă durere în suflet, de la bravul camarad în Tabăra Militară 142. Militarul va fi înmormântat mâine, la baștină, în satul Dizghigea, raionul Comrat. Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade! Eroii nu mor niciodată! Vei rămâne mereu în inimile noastre”, se mai precizează în comunicatul instituției.
Pentru fapta eroică de care a dat dovadă, Ivan Ciobănica va fi decorat post-mortem cu medalia „Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale. Totodată, conducerea Ministerului Apărării va întreprinde toate măsurile de protecție socială a familiei militarului decedat. Ministrul Apărării Alexandru Pînzari a scris pe pagina sa de facebook că „chiar dacă aceasta nu schimbă cu nimic situația, voi înainta propunerea ca EROUL nostru să fie decorat cu o distincție de stat, post-mortem.”
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.