Zelenski sau Poroşenko? Pentru cine au votat cetățenii ucraineni din R. Moldova la alegerile prezidențiale din Ucraina

La alegerile prezidențiale din Ucraina, care au avut loc duminică, 21 aprilie, cei mai mulți cetățeni ucraineni din R. Moldova și-au dat votul pentru candidatul Volodimir Zelenski. Petro Poroşenko a obţinut cele mai multe voturi în 48 de ţări, în timp ce Volodimir Zelenski a câștigat în 27 de ţări.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale din Ucraina, 610 persoane din R. Moldova s-au prezentat la cele două secţii de votare din ţară. 71,31% din alegători, au preferat să-şi dea votul pentru Volodimir Zelenski.

Datele Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei arată că după prelucrarea a circa 98,56 % din procesele verbale, candidatul Volodimir Zelenski l-a înfrânt detașat pe oponentul său, președintele Petro Poroșenko.

Potrivit rezultatelor, pentru candidatura lui Zelenski la funcția de președinte și-au dat votul 73,17% dintre alegători. La rândul său, președintele al Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost susținut doar de 24,50% dintre cetățenii cu drept de vot.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Zelenski, Zelenski și iar Zelenski? Dar despre cel ce stă în spatele lui, de OLIGARHUL IHOR KOLOMOISKI VĂ TEMEȚI SĂ VORBIȚI? Sau Ilan Șor va amenințat cu cureaua și vă temeți și de Ihor Kolomoiski? Îmbrăcați o pereche de ginși mai groși și n-aveți de ce vă teme!

 2. Lider Moldovan

  Zelenski, Zelenski și iar Zelenski? Dar despre cel ce stă în spatele lui, de OLIGARHUL IHOR KOLOMOISKI VĂ TEMEȚI SĂ VORBIȚI? Sau Ilan Șor va amenințat cu cureaua și vă temeți și de Ihor Kolomoiski? Îmbrăcați o pereche de ginși mai groși și n-aveți de ce vă teme!

  Ha! Ha! Ha! I-a amenințat ILAN cu cureaua de 1 500 de dolari și se tem de cureaua de 150 000 de euro a lui IHOR!!! Fricoșilor!

 3. ivancelgroaznic

  Haholi o votat ca niste prosti, un klovn, care e marioneta unui Plahotniuk ukrainean, esakt ca la noi situatsia. Si tot asa vor duce , scurmind i tarna dupa o bucata de pita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *