Zeci de copii, intoxicați la o tabără din Sergheevca

Intoxicație în masă la tabăra pentru copii „Medic-2” din Sergheevca, Ucraina, care aparține Universității de Stat Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”. Potrivit odessa.online, care face referire la datele oferite de Administrația Regională de Stat din Odesa, 46 de copii au ajuns la spital.

Pe teritoriul taberei se află o echipă de asistență medicală urgentă. Minorii au fost diagnosticați cu gastroenterocolită acută. Astfel, 32 de copii au fost internați în spitalul din orașul Belgorod-Dnestrovsk, iar 14 se află în spitalul de boli infecțioase din localitatea Șabo.

Deocamdată, cauzele intoxicației nu sunt cunoscute.

Contactați de ZdG, responsabilii din cadrul Departamentului comunicare și relații publice al USMF au declarat că nu cunosc detalii despre acest caz și ne-au spus că vor reveni cu informații.

Autoritățile din Ucraina au deschis o cauză penală.

În total, acolo se odihnesc 226 de copii, vârstele cărora sunt cuprinse între 7 și 14 ani.

Foto: medic-2.at-ua

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *