Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vremea se răcește și se…

Vremea se răcește și se așteaptă ploi cu descărcări electrice. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Sursa foto: Serviciul Hidrometeorologic de Stat din R. Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că duminică și luni, 11 și 12 iunie, aproape pe întreg teritoriul țării se așteaptă ploi însoțite de descărcări electrice, pe alocuri cu grindină. Potrivit meteorologilor, luni temperatura maximă a zilei va coborî până la +17..+22°C.

„Vremea sâmbătă încă ne va aduce soare mult, însă duminică și luni crește instabilitatea atmosferică și în general pe arii restrânse vor cădea averse însoțite de descărcări electrice, duminică ziua pe o mare parte a teritoriului averse și local cu grindină. Vântul va sufla din sectorul de est, iar în timpul descărcărilor electrice cu intensificări”, anunță meteorologii.

Potrivit SHS, temperatura minimă noaptea va fi variabilă sâmbătă între +12..+17ºC, duminică – între +14..+18°C, iar luni – între +10..+15°C. Ziua, temperatura maximă va fi într-o scădere de la +27..+31ºC sâmbătă, până la +17..+22°C luni.

Zilele trecute, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de pericol de incendiu cu caracter natural, avertizarea fiind valabilă pentru nordul și centrul țării până pe 13 iunie 2023.