Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VOX: Ce cred cetățenii despre…

VOX: Ce cred cetățenii despre valorile europene promovate de guvernare

Astăzi, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” a avut loc deschiderea oficială a Orășelului European 2019. La eveniment a fost prezent și prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, care a vorbit despre importanța parcursului european și despre faptul că „apropierea de Uniunea Europeană nu se face prin declarații, pancarte și vuvuzele”. ZdG a realizat un vox și a întrebat trecătorii dacă simt rezultatele luptei cu corupția și dacă actuala guvernare promovează valori europene.

În discursul său, prim-ministrul R. Moldova, Pavel Filip, a declarat că „apropierea de Uniunea Europeană nu se face prin declarații, ci prin fapte concrete, în fiecare zi. Haideți să devenim europeni prin gândire și acțiuni, nu prin declarații. Să fim europeni făcându-ne meseria cu dedicație, acționând cu responsabilitate și fiind mai toleranți și mai buni. Haideți în fiecare zi, împreună, să construim Europa aici, acasă, în Moldova”, a concluzionat Pavel Filip.

Peter Michalko, șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău a menționat despre progresele pe care le-a înregistrat R. Moldova în ultimii ani, dar a încurajat autoritățile să continue eforturile privind reformarea sistemului justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept.

La eveniment au fost prezenți și mai mulți ambasadori acreditați în R. Moldova.