Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vizita Patriarhului Kirill în Republica…

Vizita Patriarhului Kirill în Republica Moldova s-a scurtat cu două zile

Mitropolitul Vladimir a convocat astăzi, 19 octombrie, stareții și starețele, protopopii și șefii de sectoare sinodale la Reședința mitropolitană. În cadrul adunării a fost abordat și subiectul vizitei canonice a Patriarhului Moscovei și a întregii Rusii la Chișinău. 

Pe 10 octombrie președintele R. Moldova, Igor Dodon anunța că „vizita pastorală în Moldova a Sanctității Sale Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill” va avea loc în perioada 25-28 octombrie. Conform unui comunicat publicat de Mitropolia Moldovei astăzi, 19 octombrie, Patriarhul ar urma să ajungă la Chișinău nu pe 25 octombrie, ci sâmbătă, 27 octombrie.

Totodată, în programul vizitei Patriarhului Kirill nu se mai regăsește Te Deumul oficiat în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chişinău și nici vizita Patriarhului în orașul Bender. 

Conform noului program, în cele două zile, 27 și 28 octombrie, în care se va afla în R. Moldova, Patriarhul Kirill va  vizita orașul Comrat și orașul Bălți. Secretarul Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaş a declarat pentru ZdG că programul exact al vizitei Patriarhului Kirill în R. Moldova va fi definitivat abia luni, 22 octombrie.

În calendarul evenimentelor pentru luna octombrie a Patriarhiei Moscovei, vizita Patriarhului Kirill în R. Moldova nu se regăsește, deocamdată.

Sursa: patriarchia.ru

După ce Biserica Ortodoxă Ucraineană și-a câștigat independența față de Patriarhia Moscovei, Patriarhul Kirill încearcă să asigure că legăturile cu omologul său moldovean rămân puternice, scrie Balkaninsight.

Enoriașii moldoveni sunt împărțiți între Mitropolia Moldovei, care este o ramură a Bisericii Ortodoxe Ruse, și rivalul ei mai mic, Mitropolia Basarabiei, care este subordonată Bisericii Ortodoxe Române.

Mitropolia Moldovei are legături strânse cu Rusia, iar capii mitropoliei au fost acuzați de promovarea agendei politice a Rusiei și intervenția în procesul electoral în favoarea partidelor și candidaților conservatori, pro-ruși.