VIDEO/ Zi liberă și transport organizat pentru locuitorii din Găgăuzia care vor asista la discursul lui Erdogan

Locuitorii din UTA Găgăuzia vor avea zi liberă pe 18 octombrie în contextul vizitei în regiune a președintelui Recep Erdogan. Aceștia vor fi aduși organizat în piața centrală din Comrat, acolo unde Igor Dodon, Recep Erdogan și Irina Vlah vor avea discursuri.

La fel ca și la Chișinău, în Găgăuzia vor fi luate măsuri ample de securitate pentru vizita președintelui turc, astfel încât mai multe străzi și spații publice vor fi închise pentru public.

Bașcanul adjunct al Găgăuziei, Vadim Ceban, a declarat în cadrul unui anunț video că poporul turc a finanțat mai multe proiecte pentru locuitorii din regiune, așa că face un apel către locuitorii regiunii de a se prezenta într-un număr cât mai mare în piață pentru a asista la discursul lui Erdogan: „Facem un apel către locuitorii din Comrat să vină și să își arate mulțumirea pentru proiectele realizate de Turcia pe teritoriul Găgăuziei”.

Astfel, toate persoanele din regiune care vor dori să fie prezente la discursul lui Erdogan, vor fi transportate la Comrat gratuit.

„Va fi asigurat transport pentru toată lumea care vrea să vină la întrevederea cu președintele Turciei. Din buget nu vor fi cheltuiți bani. Cheltuielile vor fi acoperite de agenția turcă TIKA”, a spus Ceban.

Președintele turc va participa în UTA Găgăuzia la inaugurarea mai multor proiecte finanțate de agenția TIKA: Casa de Cultură din Comrat, un spital, o grădiniță, dar și o casă pentru bătrâni din Ceadîr-Lunga.

Preşedintele Turciei efectuează o vizită în Republica Moldova pe 17 şi 18 octombrie.

Foto: gagauzinfo.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *