Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Victor Haruța a prezentat…

VIDEO Victor Haruța a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în EAU

Victor Haruța, fiul fostului șef de la ÎM „Asociața de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Eliferii Haruța, a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Victor Haruța a ocupat din octombrie 2017 funcția de consilier în Secția cooperare economică și sectorială cu UE din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Anterior, a fost secretar la Ambasada R. Moldova la Londra și consilier în cadrul Direcției Generale Afaceri Consulare a MAEIE.

„Deschiderea Ambasadei va permite inițierea unor noi proiecte investiționale, atragerea businessului emirian în ţara noastră, care în urma unor reforme structurale a creat condiții atractive pentru companiile străine de a deschide afaceri, atât prin intermediul zonelor economice libere şi parcurilor industriale, cât și în alte domenii de producere și servicii”, a menționat Haruța în cadrul ceremoniei de înmânare a scrisorilor.

Într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău se precizează că vicepreședintele Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a adresat felicitări ambasadorului Republicii Moldova şi i-a urat succes în misiunea sa.

Victor Haruța este fiul fostului şef al „Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi” din cadrul Primăriei Chişinău, demis din funcție, după zece ani de activitate la conducerea întreprinderii. Într-o anchetă din 2016, „(foto, doc) Şefi pe viaţă, cu imobile de lux”, ZdG a scris despre averea agonisită de Eliferii Haruța în timp ce toată viața a activat în funcții publice. Atunci, ZdG scria că Haruţa deţine, însă, în proprietate, direct sau prin intermediul familiei, două case de locuit în Chişinău, cu o valoare de piaţă de câteva milioane de lei şi conduce un Mitsubishi Pajero, cu o valoare de peste 300 mii de lei.

În 2017 Victor Haruța a ridicat un salariu de circa 94 de mii de lei de la Ministerul de Externe, la care se mai adaugă o indemnizație de aproape 16 mii de lire sterline. Potrivit declarației de avere și interese pentru 2018, Haruța deține ½ cota-parte într-o casă de locuit, care i-a fost donată în 2007.

Foto: mfa.gov.md

Ambasada R. Moldova în Emiratele Arabe Unite a fost deschisă oficial la 10 mai curent, eveniment la care a participat și ministrul Tudor Ulianovschi.

În ianuarie curent, remierul Pavel Filip a întreprins o vizită în EAU, însoțit, inclusiv de milionarul de la Trans-Oil, Vaja Jhashi, cel care a recunoscut că se cunoaște cu președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, mai bine de 20 de ani, dar a negat că ar avea afaceri împreună.