Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Un deputat cere CNESP…

VIDEO Un deputat cere CNESP să revizuiască una din măsurile stabilite pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, cere Comisiei naţionale extraordinară de sănătate publică (CNESP) să revizuiască decizia cu privire la restricționarea activității piețelor comerciale de pe teritoriul R. Moldova. Bolea a menționat că în spațiul public nu au fost aduse argumente pertinente care ar justifica oportunitatea restricției respective.

Astfel, aceasta nu poate fi justificată în condițiile în care există posibilitatea activării piețelor comerciale în regim obișnuit cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice. Mai mult de atât, punctul 10 permite desfășurarea prestării de servicii în spații închise cu admiterea concomitentă a unui număr limitat de clienți, restricționarea în totalitate, în anumite zile, a activității pieței comerciale în spații deschise nu pare a fi una rezonabilă.

În acest context, solicit să analizați suplimentar această prevederea pentru a oferi posibilitatea desfășurării activității comerciale cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice”, a declarat Bolea.

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică(CNESP)a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2, în contextul în care starea de urgenţă în sănătate publică în R. Moldova se prelungește până în data de 15 aprilie 2021. Măsurile au intrat în vigoare începând cu 17 februarie. Decizia a fost aprobată la 15 februarie de CNESP, care constată că situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă.

Potrivit CNESP, activitatea centrelor comerciale din țară a fost sistată în zilele de week-end, începând cu 17 februarie 2021. Din această zi  se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.