VIDEO/ Ședința Guvernului. Lista subiectelor de pe ordinea de zi

Miniștrii se întrunesc într-o nouă ședință de Guvern, iar pe ordinea de zi figurează 13 proiecte. Printre acestea se numără mai multe modificări la unele hotărâri de Guvern, semnarea unui Acord cu Guvernul Republicii Lituania, precum și alocarea unor sume de bani pentru promovarea produselor autohtone în contextul activităților dedicate sărbătorilor de iarnă. Agenda poate fi consultată AICI.

15.43: Modul de calculare, de raportare, de determinare și de stabilire a salariului angajaților din sectorul bugetar a fost aprobat astăzi de Executiv. Prin urmare, stagiul de muncă pentru stabilirea treptelor de salarizare va fi determinat în funcție de categoriile de angajați în sectorul bugetar: funcționari publici, cadre didactice, personal medical, serviciu diplomatic, angajați cu statut special în sistemele de apărare și de ordine publică.

15.25: Meritele deosebite și succesele remarcabile în activitatea profesională în diverse domenii de activitate vor fi apreciate prin conferirea Diplomei de Onoare a Guvernului. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi un nou cadru normativ privind instituirea Diplomei de Onoare a Guvernului Republicii Moldova, modelul și Regulamentul pentru conferirea acesteia.

15.14: Miniștrii au aprobat și demisia directorului general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Dumitru Parfentiev. În locul acestuia a fost numită vicepreședinta Curții de Conturi, Tamara Andrușca.

15.13: Cabinetul de miniștri l-a desemnat pe deputatul democrat Artur Reșetnicov în funcția de judeător al Curții Constituționale.

15.12: Guvernul a aprobat încetarea raportului de serviciu ale lui Ion Chicu din funcția de secretat de stat. Decizia a fost luată după ce Chicu a fost numit în funcție de ministru al Justiției.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *