VIDEO/ Răspunsul diasporei la invitația lui Șor de a veni la Orhei

Replicile dintre Ilan Șor și cetățenii plecați peste hotare, continuă. După ce primarul de Orhei a chemat diaspora să vină la Orhei și le-a promit mai multe facilități, moldovenii de la Paris i-au transmis lui Șor un nou mesaj: „Diaspora nu se vinde”.

„Am auzit oferta generoasă din partea primarului de Orhei, cu tot paradisul său fiscal. Este o ofertă tentantă, dar ținem să îl dezamăgim și îi spunem că noi nu ne vindem. Diaspora nu se vinde. Suntem mobilizați și activi și luptăm pentru un stat în care să avem un viitor și pentru ca legea să funcționeze indiferent de cine este la guvernare”, a menționat Denis Zavorotnii, un moldovean plecat la muncă în Franța.

„Mă adresez către toți compatrioții mei, pe care Șor vrea să îi cumpere cu doi lei sa o tartină. Suntem dintr-o țară liberă și vrem să vă spunem că demnitatea nu se vinde. Domnule Șor, am plecat din țară de mulți ani. Nu vreau ca în țară copiii, părinții și bunicii să rămână cu durere. Dragi compatrioți, dacă vă veți uni, veți da jos tot putregaiul care a putrezit această țară. Domnule Șor, demnitatea și mândri nu se cumpără”, a adăugat o reprezentantă a diasporei.

Replicile dintre diasporă și Ilan Șor au pornit după ce primarul de Orhei a postat un mesaj video în care amenință jurnaliștii. În cadrul aceluiași video, Ilan Șor și-a scos cureaua de la brâu, precizând că urmează să îi lovească cu ea pe liderii poziției: „Această curea are patru ani și mi-a dăruit-o soția mea. Cu ea îți voi da la fund și ție Andrei, dar și ție Maia. Dacă vă veți comporta așa, o veți primi de la mine. Vă avertizez”.

Acest gest i-a amuzat pe moldovenii din Paris, care în cadrul unui protest și-au scos curelele, pentru a-i transmite un mesaj primarului de Orhei: „Șor, asta-i pentru tine. Venim acasă!”.

Ulterior, primarul de Orhei a postat un nou mesaj video în care i-a invitat pe reprezentanții diasporei să vină la Orhei, propunându-le mai multe facilități.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *