Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ R. Moldova trimite o…

VIDEO R. Moldova trimite o altă echipă de 27 de lucrători medicali în România pentru a ajuta la tratarea pacienților bolnavi de COVID-19

Foto: IGSU

Alți 20 de medici și asistente medicale, precum și 7 paramedici pleacă luni, 1 noiembrie, la spitalul modular din Lețcani, județul Iași, pentru a oferi suport lucrătorilor medicali români în timpul pandemiei. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipa de 27 de medici și asistenți medicali, va înlocui echipa de 22 de medici și 10 paramedici care s-au alăturat lucrătorilor medicali din România timp de câteva săptămâni. Noua echipă de lucrători medicali se va afla la Iași până pe 14 noiembrie.

La 18 octombrie, R. Moldova a trimis un grup de 22 de medici și 10 paramedici în România, într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Lețcani, pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Detalii aici.

În luna mai 2020, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății din România au venit în R. Moldova pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Aceștia au desfășurat, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.