Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ R. Moldova s-a calificat…

VIDEO R. Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2023

Sursa foto: Pasha Parfeni/ Facebook

Pasha Parfeni, reprezentantul R. Moldova la Eurovision 2023, cu piesa „Soarele și Luna”, s-a calificat în marea finală a concursului de muzică. 15 țări, printre care și R. Moldova, au luptat pentru un loc în marea finală.

„Toată dragostea și recunoștința mea, din partea echipei mele, pentru toți cei care ați votat astăzi (marți, 9 mai, n.red.) pentru Moldova! Mi-ați dat aripi și o mare șansă de a continua aventura noastră la Eurovision 2023! Ne vedem în finală! Mulțumesc mult tuturor pentru susținere și pentru voturile celor din diasporă! Hai, Moldova! Ne vedem pe 13 mai în finală!”, a transmis Pasha Parfeni după ce țara noastră s-a calificat în finală.

Primele 10 țări care s-au calificat în finala Eurovision 2023:

Moldova – „Soarele și luna”

Croația – „Mama ŠČ”

Cehia – „My Sister’s Crown”

Finlanda – „Cha Cha Cha”

Israel – Unicorn

Norvegia – „Queen of Kings”

Portugalia – „Ai Coração”

Serbia – „Samo mi se spava”

Suedia – „Tattoo”

Elveția – „Watergun”.

Marți seara, 9 mai, începând cu ora 22:00, a avut loc prima semifinală a concursului Eurovision Song Contest 2023 – cel mai mare eveniment muzical din Europa. Reprezentantul țării noastre, Pasha Parfeni, a urcat pe scena din Liverpool cu piesa „Soarele și Luna”. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a îndemnat moldovenii stabiliți în țările participante în prima semifinală, precum și cei din SUA și Canada, să susțină prin intermediul votului sms și aplicațiilor oficiale Eurovision reprezentantul țării noastre:

iOS: https://apps.apple.com/…/eurovision-song…/id625994547

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.digame.esc

Anul trecut, Zdob și Zdub şi fraţii Advahov au reprezentat R. Moldova la Eurovision 2022 care s-au clasat pe locul 7.