Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Președinția, despre o înregistrare…

VIDEO Președinția, despre o înregistrare video în care ar apărea Maia Sandu vorbind despre o posibilă mobilizare în R. Moldova: „O manipulare de tip deep fake”

Administrația Prezidențială neagă autenticitatea declarațiilor atribuite președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de șefa statului cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal.

„Înregistrarea video este o tentativă de implicare a președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake”, se arată în comunicatul emis de Președinție.

Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet, precizează reprezentanții instituției.

Canalul de Telegram „Zvezda”, afiliat Kremlinului, a publicat luni, 3 octombrie, un videoclip în care președinta Maia Sandu pare să poarte o discuție în limba engleză, care este dublată în rusă.

„Maia Sandu este pregătită să declare mobilizarea în R. Moldova și lucrează deja în strânsă colaborare cu România pentru „a se apăra cât mai eficient, în măsura în care resursele vor permite” (…)”, se arată pe canalul de Telegram.

Tot luni, ministerul Apărării al R. Moldova a anunțat că informația apărută în unele surse mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara este falsă. Reprezentanții Ministerului Apărării susțin că „în R. Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării”.