Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Președinta Parlamentului European declară…

VIDEO Președinta Parlamentului European declară că R. Moldova își are locul în UE. Președinta R. Moldova: „Aderarea la UE este singura opțiune strategică ce oferă R. Moldova șansa de a rămâne parte a lumii libere”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a mulțumit miercuri, 18 mai, în cadrul unei conferințe de presă comună susținută cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, partenerilor europeni pentru sprijinul acordat țării noastre pentru a face față valului de refugiați ucraineni. Șefa Legislativului UE a menționat că R. Moldova își are locul în UE.

Președinta Parlamentului European a declarat că Legislativul UE este deschis față de R. Moldova.

„Moldova își are locul în UE. (…) Parlamentul European este complet deschis față de Moldova, așa cum sprijinim Ucraina și Georgia. Aceasta este o poziție pe care o voi susține în continuare”, a declarat Roberta Metsola.

Președinta R. Moldova a mulțumit partenerilor UE pentru sprijinul acordat R. Moldova pentru a face față valului de refugiați ucraineni.

„Mulțumim UE pentru sprijin. Aderarea la UE este singura opțiune strategică ce oferă R. Moldova șansa de a rămâne parte a lumii libere(…) E firesc să te temi atunci când se comit asemena atrocități împotriva Ucraina și când o țară învecinată hotărăște să-și apere vecinul, Moldova este îngrijorată, țările baltice sunt îngrijirate. Țările baltice se află într-o situație mai sigură pentru că se află în UE”, a declarat Maia Sandu.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, efectuează în zilele de 17-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles, unde urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Regatului Belgiei și cu alți oficiali europeni.

Potrivit instituției prezidențiale, miercuri, 18 mai, la ora locală 15:00, președinta Maia Sandu a ținut un discurs în plenul Parlamentului European, iar la ora 15:30 șefa statului susține o conferință de presă comună cu Roberta Metsola, președinta Legislativului UE.

Joi, pe 19 mai, șefa statului Maia Sandu se va întâlni, la Paris, cu Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze, anunță Președinția.

De la începutul războiului în Ucraina, șefa statului Maia Sandu nu a întreprins vizite oficiale în afara țări, în schimb, R. Moldova a fost vizitată de mai mulți oficiali europeni și americani, care au oferit mesaje de susținere pentru țara noastră, în contextul tensionării situației de securitate din regiune. Totodată, R. Moldova a beneficiat de ajutoare umanitare și financiare pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.