Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Autoritățile au reținut încă…

VIDEO Autoritățile au reținut încă cinci persoane implicate în sustragerea banilor de pe cardurile bancare

Autoritățile au reținut încă cinci persoane implicate în sustragerea banilor de pe cardurile bancare. Aceștia au vârstele cuprinse între 24 și 42 de ani. Totodată, unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din penitenciarele din R. Moldova.

„Cu suportul angajaților BPDS ,,Fulger” al IGP,  în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și a altor persoane ce fac parte din grupul infracțional specializat în sustragerea mijloacelor de pe cardurile bancare, au fost reținute încă cinci persoane. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 24 și 42 de ani. De asemenea unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova”, anunță autoritățile.

Totodată, polițiștii de comun cu procurorii au efectuat 13 percheziții autorizate în mun. Chișinău cât și în Penitenciarul unde activa unul din suspecți. Astfel, în urma pechezițiilor efectuate la domiciliile, locurile de muncă și în automobilele lor, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 1 300 000 lei, totodată fiind ridicate conform procedurii cinci automobile ce aparțin acestora.

Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de până la 8 ani. În privința lor fiind aplicată măsura preventivă, arest pe un termen de 30 de zile.

Procurorii și Polițiștii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea criminală.

Miercuri dimineață, 24 februarie, PCCOCS, SIS, INI au descins cu percheziții la Penitenciarul numărul 15 Cricova.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut și directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco.