Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Patru agenți de patrulare,…

VIDEO Patru agenți de patrulare, transportați la spital, în urma unui accident produs la Bălți. Autoritățile anunță că au inițiat un proces penal

Autoritățile anunță că au inițiat duminică, 25 aprilie, un proces penal după ce patru polițiști de patrulare au fost loviți de un automobil și internați în spital cu diverse traumatisme, în urma unui accident produs, sâmbătă, 24 aprilie, la Bălți.

Potrivit poliției, accidentul s-a produs în jurul orei 01:55 pe o stradă din municipiul Bălți. Un echipaj de patrulare al Direcției de patrulare Nord din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a stopat un Opel care se deplasa haotic. În urma testării alcoolscopice s-a stabilit că șoferul în vârstă de 19 ani avea o concentrație de 0,80 mg/l alcool în aerul expirat. Imediat a fost solicitată intervenția altui echipaj pentru evacuarea automobilului la parcarea specială. Ajunși la fața locului, polițiștii din al doilea echipaj, au continuat procedura de documentare împreună cu polițiștii din primul echipaj. Potrivit poliției, ambele echipaje ale poliției avea girofarele automobilelor de serviciu conectate regulamentar.

La un moment dat, potrivit poliției, o Toyota a intrat în plin în cele trei vehicule, două ale poliției și un Opel, care staționau pe acostament. Astfel, un polițist a fost lovit, altul a fost prins între două vehicule, iar alți doi ofițeri de patrulare și persoanele care se aflau la fața locului s-au ales cu traumatisme. Ulterior, oamenii legii au stabilit că la volanul automobilului Toyota se afla un bărbat de 35 de ani, care era în stare de ebrietate având o concentrație de alcool de 0,77 mg/l, având ca pasageră o femeie de 47 de ani. În urma impactului, doi polițiști au fost transportați în stare gravă la Spitalul de Urgență din Bălți, iar alți doi ofițeri de patrulare au fost internați în stare de gravitate medie.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.