Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ O tabără de vară…

VIDEO O tabără de vară pentru copii activa în subsolul unei săli de sport din Chișinău

Încă o tabără de vară pentru copii și-a sistat activitatea. Aceasta activa clandestin în subsolul unei săli de sport din sectorul Râșcani al Capitalei.

Potrivit polițiștilor, în urma verificărilor s-a constat că tabăra activa cu încălcarea tuturor normelor pedagogice și sanitare în vigoare.

„Produsele alimentare care erau destinate pentru hrana copiilor erau achiziționare în lipsa documentelor de proveniență și a certificatelor însoțitoare, de la diferite chioșcuri stradale”, se precizează într-un comunicat al poliției capitalei.

În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine s-a stabilit că în calitate de personal didactic auxiliar activau două persoane de 18 și respectiv un minor de 16 ani, care aveau grijă de copii, fără a deține diplome de studii cu profil pedagogic, precum și în lipsa contractelor individuale de muncă.

Pe 8 august, tabăra „Trandafir” de la Vadul lui Vodă și-a sistat activitatea după ce 13 minori au fost maltratați de educatori, care s-au dovedit a fi și ei minori, angajați fără contracte individuale de muncă.