Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ O aeronavă deținută de…

VIDEO O aeronavă deținută de o companie din R. Moldova a evitat în timpul unei aterizări coliziunea cu un alt Boeing, în Brazilia

Un Boeing 747-200F deținut de compania moldovenească Fly Pro a evitat în timpul unei aterizări în Sao Paulo coliziunea cu un 737-800NG GOL, scrie boardingpass.ro.

Potrivit unei înregistrări video, avionul companiei din R. Moldova care se pregătea să aterizeze pe aeroportul din Sao Paulo, Brazilia, a efectuat mai multe manevre de redresare și schimbare a direcției de zbor și probabil pentru a evita impactul cu un Boeing 737-800NG deținut de GOL Brazilia care era deja poziționat pentru aterizare.

În urma evenimentului care s-a petrecut luni, 28 iunie, Boeingul 737-800 operat de compania braziliană GOL a aterizat în siguranță, iar avionul companiei din Moldova a efectuat o manevră de tip „go-around” la instructajul turnului de control, s-a repoziționat și a aterizat apoi fără niciun alt incident.

Potrivit surse citate, cauza care a dus la crearea acestui eveniment este momentan necunoscută.

Boeingul 747-200F, înmatriculat ER-BAT, deținut de compania Fly Pro din Moldova a efectuase un zbor cargo pe ruta China – Brazilia cu escală pe coasta de vest a Africii. Fly Pro Moldova deține două Boeinguri 747-200F cu care operează zboruri cargo charter în Asia, Africa și America de Sud.

Potrivit informațiilor consultate de ZdG, Fly Pro este o societate cu răspundere limitată (SRL Fly Pro) cu statut activ. Potrivit datelor consultate, sediul companiei este înregistrat pe o stradă de la Botanica, are patru fondatori, doi directori și 17 angajați.

Anterior, în 2011, ZdG a publicat un articol despre unul dintre directorii Fly Pro, Podarilov Valentin, care este administratorul firmei SRL Aerocom.

Atunci, ZdG a scris despre relațiile dintre firma moldovenească „Aerocom” și Victor But, vanzatorul de arme nr.1 în lume. Firma „Aerocom” a fost implicată în mai multe activități acoperite de contracte în Africa și în Asia. Câteva accidente aviatice cu aeronave, deservite de „Aerocom”, au distrus vieți omenești în diferite colțuri ale lumii.

Citiți și – “Accidente aviatico–bancare cu autori moldoveni”