Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Numărul de cazuri de…

VIDEO Numărul de cazuri de COVID-19 în municipiul Chișinău, în scădere: „Atestăm o scădere a morbidității prin infecția COVID”

Foto-simbol

În municipiul Chișinău, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este în scădere. Potrivit Tatianei Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei, spitalele municipale sunt în continuare pregătite și asigurate cu toate echipamentele și mijloacele de protecție necesare în lupta împotriva noului coronavirus.

„Atestăm o scădere a morbidității prin infecția COVID-19. Conform datelor furnizate pe 3 mai, la nivel național au fost înregistrate 251 378 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. La nivel municipal, 105 679 de cazuri sunt confirmate cu COVID. Recuperați sunt 100 737 de pacienți. În supravegherea asistenței medicale primare continuă a fi 74 747 de pacienți, iar în ziua de raportare sub supraveghere sunt 840 de pacienți. În municipiul Chișinău rămâne în vigoare „Codul roșu” în sănătate publică. În continuare, accesul în cimitire este interzis”, a declarat Bucearschi.

Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei, capacitatea totală de spitalizare în spitalele municipale rămâne a fi de 1255 de paturi pentru persoanele infectate cu noul coronavirus și 200 de paturi de triaj.

„La ziua de ieri, total internați în spitalele municipale erau confirmați 359 de pacienți, dintre care 37 de pacienți sunt în stare foarte gravă, 178 sunt în stare gravă, iar 134 de persoane sunt internate în stare medie. Spitalele municipale sunt în continuare pregătite și asigurate cu toate echipamentele și mijloacele de protecție necesare, cu medicamente antivirale pentru tratamentul tuturor pacienților infectați cu COVID-19. În baza indicatorului de incidență COVID-19 pe ultimele 14 zile, deoarece este mai mare de 100 de cazuri la 100 mii populație, a rămas „Cod roșu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică pe teritoriul municipiului Chișinău”, a precizat Bucearschi.

12 decese și alte 43 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate luni, 3 mai, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e de import, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).