Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Localnicii din Puhoi au…

(VIDEO) Localnicii din Puhoi au protestat la Parlament: Cer o rută de transport spre Chișinău

Un grup de oameni din satul Puhoi, localitate aflată în apropiere de Chișinău, a protestat astăzi în fața Parlamentului, invocând faptul că nu au o cursă proprie  și sunt nevoiți să aștepte cursele tranzitare mult timp. Oamenii spun că uneori șoferii nici nu opresc la stația lor, din motiv că autocarele sunt pline deja. Ca urmare, localnicii au cumpărat inclusiv din banii proprii două autobuse. Problema însă, nu s-a rezolvat cu asta. Ulterior, cele două curse au anulate. 

Secretarul de stat în domeniul transporturilor, Sergiu Bucătaru afirmă că s-au efectuat controale care au arătat că la ore de vârf, transportul public care tranzita localitatea era plin în proporție de 70%. Totodată, acesta adaugă că a fost majorat numărul de curse pentru această localitate, iar motivul pentru care autobuzul procurat de localnici nu poate fi pus pe cursă ține de legislație.

Pe de altă parte, primarul de Puhoi, Petru Frunze spune că după protestul de azi a avut o discuție cu deputatul Tudor Deliu. „Vom prezenta o inițiativă privind modificarea unor prevederi din codul transportatorilor, prevederi care protejează grupurile de interese din domeniul respectiv, care afectează grav concurenta loială și interzice primăriilor și cetățenilor dreptul la inițiativă pentru deschiderea curselor”, a spus Frunze.

Conform Codului Transporturilor Rutiere, autorizaţia de transport rutier de persoane prin servicii regulate în trafic local, municipal, raional, interraional şi internaţional se eliberează de către Agenţia Naţională Transport Auto pentru cursele cuprinse în programele de transport rutier locale, municipale, raionale, interraionale şi internaţionale, împreună cu graficul de circulaţie aferent cursei respective, pentru operatorul de transport rutier înregistrat oficial în Registru.