Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ion Chicu, huiduit de…

VIDEO Ion Chicu, huiduit de cetățeni: ,,Rușine”. Cum a reacționat premierul

Mai mulți cetățeni au participat la ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România ce a avut loc astăzi, 7 mai. La eveniment a fost prezent și prim-ministrul Ion Chicu, care a fost huiduit de mulțime atunci când a sosit la fața locului. Oamenii au scandat ,,Rușine”.

În timp ce oficialilor din România, ministrului Sănătății Nelu Tătaru și ministrului Afacerilor Interne Ion Marcel Vela, li s-a scandat ,,Mulțumim”, premierul moldovean Ion Chicu a fost întâmpinat la eveniment cu huiduieli. Șeful Executivului nu a atras atenția la reacția cetățenilor și doar i-a salutat.

În timp ce oamenii îl huiduiau pe Ion Chicu, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, s-a apropiat de mulțime le-a cerut ca să calmeze spiritele.

,,Dacă ne iubiți și respectați, vă rog frumos să păstrați solemnitatea. Suntem pentru un eveniment frumos. Vreți să faceți manifestații de genul acesta, mergeți în altă parte”, s-a adresat Ioniță mulțimii.

Asistența umanitară acordată de România în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19, în valoare de 3,5 milioane euro, conținând materialele și echipamente medicale, a ajuns astăzi la Chișinău.

Materialele medicale menționate au fost transportate cu circa 20 autocamioane și sunt destinate instituțiilor spitalicești de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În acest lot se conține 500 de mii de măști, combenzoane de protecție și medicamente, toate în valoare de 3,5 milioane de euro.