Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Guvernul a aprobat redistribuirea…

VIDEO Guvernul a aprobat redistribuirea unor alocații pentru proiectele din Satul European și acoperirea parțială a cheltuielilor pentru sporul de 1 300 de lei

Sursa: Guvernul Republicii Moldova/Facebook

UPDATE 18:00 Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind redistribuirea și repartizarea unor alocații aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2023.

„Vreau să mulțumesc echipei dumneavoastră dar și echipelor celorlalte ministere pentru că am găsit aceste rezerve și am alocat pentru a extinde Satul European, să avem acolo o executare mai bună, dar și să satisfacem necesitățile administrației publice locale în ceea ce privește achitarea salariilor”, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean.

La începutul ședinței, premierul a felicitat moldovenii în contextul decizie Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare.

„De luni, toată lumea începe negocierile, echipele pleacă la Bruxelles. Iată că am realizat o etapă foarte importantă, muncind asiduu alături de președinta Sandu. Vreau să remarc în mod deosebit efortul diplomatic condus de vicepremierul Popescu, care astăzi este la Bruxelles și face toate aranjamentele necesare. Ceea ce a fost până acum a fost doar încălzirea, că de luni pe toate 33 de capitole trebuie să le negociem. Acest efort este efortul nostru de construcție a statului R. Moldova. Nu facem ceva în plus, adițional. Acesta este job-ul nostru, treaba noastră să implementăm standarde de viață, de conduită, reguli de piață, care s-a demonstrat că sunt cele mai eficiente și cele mai beneficie pentru cetățenii R. Moldova (…)”, a declarat Dorin Recean.

Știrea inițială:

Cabinetul de miniștri se întrunește în seara zilei de vineri, 15 decembrie, într-o ședință extraodinară pentru a aproba o hotărâre privind redistribuirea și repartizarea unor alocații aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2023.

Mai exact, volumele alocațiilor aprobate în Legea bugetului pentru anul 2023 se redistribuie între autorități publice centrale în sumă de 114 milioane de lei.

Totodată, se repartizează, din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2023, către bugetele locale mijloace financiare în sumă 22 292 500 de lei, „în scopul acoperirii parțiale a cheltuielilor pentru asigurarea prevederilor cadrului normativ privind salarizarea în sectorul bugetar”.

„Elaborarea proiectului a fost determinată de necesitatea identificării resurselor financiare pentru îndeplinirea angajamentelor contractuale asumate pentru proiectele din cadrul Programului Național Satul European și de necesitatea acoperirii parțiale a cheltuielilor pentru achitarea sporului lunar în valoare fixă de 1 300 de lei”, potrivit notei informative a proiectului de hotărâre a Guvernului.