VIDEO/FOTO. Diaspora, cu „bagajele” la protest. Ce mesaje poartă în valize moldovenii

Piața Marii Adunări Naționale a fost împărțită astăzi, 26 august 2018, de două grupuri de protestatari: unii au venit să mănânce hrișcă și să danseze în PMAN în susținerea lui Ilan Șor, ceilalți au protestat împotriva abuzurilor guvernării. Organizatorilor protestului antiguvernamental, li s-au alăturat și cetățenii moldoveni din diasporă. Ziarul de Gardă a reușit să discute cu două dintre protestatare, venite din Italia, în mod special pentru a participa la protestul antiguvernamental.

Le-am suprins pe cele două moldovence, care locuiesc în Italia de 9 și respectiv 27 de ani, în timp ce amenajau „monumentul diasporei”, consitutit din valizele, care simbolizează „viața celor plecați peste hotare”.

Pe „bagajele” improvizate au fost lipite mesaje ale moldovenilor din diferite colțuri ale lumii.

Citiți și:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *