Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Explozie în sectorul Botanica…

VIDEO Explozie în sectorul Botanica al capitalei. Mai multe echipaje ale salvatorilor, la fața locului. Doi minori și un adult au avut de suferit. Detalii de la IGSU

Cu puțin timp în urmă pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei s-a produs o deflagarație. Mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe se află la fața locului. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), explozia s-a produs într-un bloc de locuit cu 6 nivele pe strada Independenței 12/1.

 „În seara zilei de 22 februarie salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în urma deflagrației, care s-a produs într-un bloc de locuit cu 6 nivele pe strada Independenței 12/1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:17 minute. La fața locului au fost înreptate 4 echipaje de salvatori.

Ajunși, angajații IGSU au stabilit că în urma exploziei într-o bucătărie comună au fost afectate geamurile, ușile în apartamentele de la etajele 1- 5. Păreții portanți nu au fost afectați. Salvatorii au verificat toate locuințele pentru a stabili dacă nu au fost blocate careva persoane sub dărămături.


Victime nu au fost raportate, iar potrivit informațiilor prleminare doi minori în vârstă de 1 și 10 ani, precum și o femeie au avut de suferit„, ne-a comunicat Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al IGSU.

Conform IGSU, copiii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal De Copii  „Valentin Ignatenco” în stare stabilă satisfăcătoare. La moment, la fața locului lucrează toate serviciile abilitate.

Cauza și circumstanșele producerii deflagrației urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

Revenim cu detalii.