Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Evenimentul de lansare a…

VIDEO Evenimentul de lansare a celui mai mare proiect în sectorul inovării și digitalizării „Tehnologiile Viitorului” în R. Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei

Miercuri, 17 noiembrie, la Chișinău are loc evenimentul de lansare a celui mai mare proiect în sectorul inovării și digitalizării în R. Moldova. Este vorba despre Proiectul „Tehnologiile Viitorului”, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. Proiectul are un buget de 32,8 mln USD și va fi implementat în perioada 2021-2026.

La eveniment participă Samantha Power, Administratoarea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Natalia Gavriliță, prim-ministra R. Moldova, Katarina Fried, Ambasadoarea Suediei în Moldova, Mariana Dahan, Fondatoarea ONG-ului „World Identity Network”, inclusă în top 100 cei mai influenți oameni în domeniul identităţii digitale.

Gazdele evenimentului sunt Scott Hocklander, Directorul misiunii USAID în Moldova și Doina Nistor, Directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului.

În perioada 16-18 noiembrie, administratoarea USAID, Samantha Power se află în R. Moldova pentru a promova parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii și poporul moldovenesc, și pentru a participa la evenimente ce demonstrează angajamentul USAID de a sprijini agenda de reforme a țării.

În timpul aflării în R. Moldova, administratoarea USAID va lansa un nou program de îmbunătățire a competitivității sectoarelor în creștere ale țării – cel digital și cel al tehnologiei comunicațiilor. Ea se va întâlni cu președinta Maia Sandu și cu prim-ministra Natalia Gavrilița pentru a discuta despre progresul democratic și eforturile USAID de a spori transparența Guvernului R. Moldova și oportunitățile economice, de a elimina corupția și de a îmbunătăți viața cetățenilor țării. În plus, Samantha Power se va întâlni cu jurnaliști, societatea civilă și grupuri comunitare, oamenii de afaceri și administrația publică locală.