Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Cabinetul de miniștri se…

VIDEO Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi sunt incluse 10 subiecte

Cabinetul de miniștri se întrunește vineri, 3 decembrie, în ședință. Miniștrii urmează să examineze 10 subiecte, printre care avizul la amendamentele la proiectul de lege privind politica bugetar-fiscală.

Membrii Guvernul urmează să examineze subiectul cu privire la aprobarea Avizului asupra amendamentelor la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022, dar și proiectul privind aprobarea Avizului asupra amendamentelor la proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței figurează proiectul privind modificarea condițiilor de stabilire și acordare ajutorului pentru perioada rece a anului.

În noiembrie curent, Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea articolului 151 din Legea cu privire la ajutorul social.

Atunci, autorul proiectului, au declarat că impactul scontat al proiectului este acoperirea suplimentară a circa 86 de mii de familii defavorizate cu ajutor pentru perioada rece a anului, în noiembrie 2021 – martie 2022.

Realizarea inițiativei necesită alocarea mijloacelor financiare suplimentare de la bugetul de stat. Aceste mijloace au fost planificate în Legea bugetului pentru anul 2021 – circa 60,8 milioane de lei și pentru anul viitor, în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2022 – circa 243 milioane de lei.