Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Acțiunea în forță a…

VIDEO Acțiunea în forță a poliției de deblocare a bulevardului Ștefan cel Mare ocupat de protestul veteranilor războiului de pe Nistru

După ce artera principală a capitalei a fost ocupată timp de câteva ore de veteranii războiului de pe Nistru, nemulțumiți că autoritățile nu le îndeplinesc promisiunile, poliția a intervenit în forță.

Timp de câteva minute, câteva zeci de polițiști ajutați de trupele speciale ale carabinierilor au reușit să deblocheze bulevardul și să-i îndepărteze pe foștii combatanți de pe partea carosabilă.

În învălmășeala creată, unii veterani au rămas fără insigne și ordine pe care le purtau.


De dimineață, cu câteva minute înainte de începerea ședinței Parlamentului, câteva zeci de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat în fața Președinției, iar mai apoi a Parlamentului față de pasivitatea autorităților față de instalarea de către Tiraspol a celor 37 de posturi în zona de securitate, dar și față de neîndeplinirea promisiunilor autorităților în ceea ce-i vizează.

Supărați că majoritatea parlamentară nu a acceptat propunerile opoziției în ceea ce-i privește, foștii combatanți au decis să blocheze bulevardul Ștefan cel Mare cerând să meargă în Parlament și să-și expună revendicările de la tribuna oficială.