Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ A fost recepționat lotul…

VIDEO A fost recepționat lotul de vaccin Sputnik V din Federația Rusă. Dodon: „Sunt fericit că vaccinul, pe care îl consider cel mai bun în lume, a ajuns în R. Moldova”

R. Moldova a recepționat un lot de 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V oferit de către Federația Rusă. Vaccinul a fost adus la Chișinău la bordul unei aeronave rusești din care a coborât Igor Dodon, însoțit de mai mulți reprezentanți ruși. Triumfător, fără a avea vreo funcție în stat, Igor Dodon a declarat că anume el s-a ocupat de obținerea acestui vaccin pe care îl consideră cel mai bun din lume. Totodată, liderul socialiștilor a ținut să îi mulțumească lui Vladimir Putin din numele poporului R. Moldova pentru acest ajutor umanitar.

„Sunt fericit că vaccinul, pe care îl consider cel mai bun în lume, a ajuns în R. Moldova”, a declarat Igor Dodon, precizând că anterior au existat încercări de a bloca recepționarea acestui vaccin.

Totodată, liderul socialiștilor a ținut să îi aducă mulțumiri președintelui Vladimir Putin din numele cetățenilor R. Moldova: „Știu că cetățenii, în mare parte, vor să se vaccineze anume cu acest vaccin. Știu că toți așteaptă acest vaccin și le mulțumim prietenilor din Federația Rusă. Un mare mulțumesc direct și lui Vladimir Putin”.

Din cele 142 de mii de doze recepționate din partea Federației Ruse, 62 de mii de doze sunt oferite pentru populația din stânga Nistrului.

În februarie curent, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat vaccinurile incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe: Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V).