Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Video/A fost lansată platforma de…

Video/A fost lansată platforma de învățare la distanță educatieonline.md

foto: captură educațieonline.md

La 20 aprilie a fost lansat site-ul educatieonline.md, o platformă digitală pentru elevii claselor primare, gimnaziale și liceale. Platforma conține aproximativ 2.500 de lecții video la toate disciplinele, manuale în format pdf, tutoriale video de pregătire pentru examene dar și sfaturi pentru părinți în ceea ce privește educația parentală.

Peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ din mun. Chișinău, ghidați de echipe de experți și coordonatori au înregistrat lecțiile video la disciplinele incluse în curriculumul național. Ulterior proiectul va fi extins și pentru preșcolari și pentru elevii cu deficiențe auditive sau surditate tardivă.

Platforma conține lecțiile care au rămas a fi predate până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, conform curriculumului național. Realizarea lor este efectuată în 7 etape: elaborarea și avizarea conținutului; filmarea, editarea și avizarea lecțiilor, plasarea și diseminarea lor pe platforma educatieonline.md, YouTube și în rețeaua de televiziune națională;

În comunicatul plasat pe pagina web se arată că în jur de 27.400 de profesori, 331.000 de elevi din instituțiile de învățământ din R. Moldova, precum și 9.874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități vor avea acces la programul școlar, care le va permite să urmeze programul educațional de la distanță pe platforma educatieonline.md, cât și având acces la lecțiile video, difuzate în rețeaua de televiziune națională.

Proiectul este o inițiativă a Primăriei Municipiului Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, creat cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea EduTolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație. Scopul proiectului este de a asigura elevilor accesul liber și neîngrădit la educație.

sursa video: Facebook/Educație Online