Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ 13 percheziții la Penitenciarul…

VIDEO 13 percheziții la Penitenciarul Pruncul și în Chișinău, într-un dosar ce vizează o organizație criminală

Captură de ecran. Sursa: Youtube

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigațiile (INI), cu sprijinul angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor au desfășurat 13 percheziții la Penitenciarul nr. 9 Pruncul, și în două locații din Chișinău, într-un dosar pornit pe faptul creării și conducerii unei organizații criminale.

Conform oamenilor legii, la fața locului, au fost depistate obiecte și substanțe interzise precum droguri de tip hașiș, marijuana și stupefiante comprimate, telefoane mobile și accesorii de folosire a lor, precum și dispozitive electronice de stocare a informației și carduri bancare.

Cei vizați sunt 11 deținuți din Penitenciarul nr. 9 „Pruncul” cu vârste cuprinse între 28-50 de ani, condamnați pentru diverse genuri de infracțiuni cum ar fi omor, vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, tâlhărie, jaf, trafic ilicit de droguri în proporții deosebit de mari și escrocherie. Pentru crimele comise anterior, figuranții au fost condamnați la „ani grei de detenție” în penitenciare de tip închis pe termene cuprinse între 5 și 15 ani.

În penitenciar, aceștia aveau roluri de supraveghetori ale diferitor sectoare ale acestuia, inclusiv în cantină, izolatorul disciplinar, blocuri locative, dar și în camera de întrevederi și pentru desfășurarea jocurilor de hazard, notează Inspectoratul Național al Poliției.

Investigațiile continuă, timp în care cei vizați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.