Principală  —  IMPORTANTE   —   Viceprimarul Chironda, după ce porțiuni…

Viceprimarul Chironda, după ce porțiuni de trotuar au rămas fără pavaj: Lucrul nu a fost terminat

După ce în mediul online au apărut mai multe fotografii cu porțiuni de trotuare rămase fără pavajul recent plasat, viceprimarul municipiului Chișinău responsabil de urbanism și mobilitate urbană, Victor Chironda, susține că „mulți s-au grăbit să facă concluzii pripite despre calitatea lucrărilor pe trotuarele de pe str. Pușkin și Bodoni”, pentru că „lucrul nu a fost terminat”.

„Deși diferite porțiuni de stradă se află la diferite etape de lucru, nici una dintre porțiunile de trotuar nu a fost finalizată 100% și, respectiv, nu a fost recepționată (nu s-au plătit bani pe lucru). Pe anumite porțiuni, unde au avut loc surpări de pavaj, ploaia de azi a prins lucrările la etapa 4 – montarea pavelelor.

Pavajul a fost montat ca să fie posibilă circulația pietonilor, dar lucrul nu a fost terminat.

Din imaginile intens distribuite pe internet se vede că la etapa 5, pur și simplu, nu s-a ajuns: rosturile nu au fost umplute, conexiunile cu soclurile clădirilor nu au fost cimentate, iar pavelele nu au fost presate cu placa vibrantă. În rezultat, pe aceste poțiuni, șuvoiul de apă pur și simplu a spălat patul de nisip de sub pavele.

Ceea ce vedeți în imagini nu este o lucrare terminată și spălată de ploaie. Este un șantier în lucru, afectat de un șuvoi puternic de apă. Spre regret, un volum mare de muncă (așternerea patului de nisip și pietriș) a fost spălat de ploaie. Dar în cel mai scurt timp toate aceste porțiuni vor fi restabilite”, a explicat Chironda.

https://www.facebook.com/victor.chironda.chisinau/posts/3732255103532298

Mai multe zone ale R. Moldova, inclusiv din capitală, au fost afectate marți, 29 septembrie, de ploi puternice.