Principală  —  IMPORTANTE   —   Viceprim-ministrul Spînu, după anunțul APOTA…

Viceprim-ministrul Spînu, după anunțul APOTA privind sistarea rutelor naționale: „Le recomand să renoveze parcul de autobuze”

„Un grup mic de transportatori au început să șantajeze o țară întreagă că vor sista cursele de transport. Celor din acest grup mic de transportatori, le recomand să înceapă să renoveze parcul de autobuze, să crească nivelul de calitate a serviciilor de transport”. Asta spune viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii Dezvoltării Regionale Andrei Spînu după ce transportatorii au anunțat că MIDR nu a reacționat la solicitările lor, iar în semn de protest anunță că rutele naționale nu vor circula timp de trei zile.

Viceprim-ministrul Spînu a publicat o imagine cu discuția dintre transportatori pe care potrivit lui a primit-o de la un transportator.

„Un grup mic de transportatori au început să șantajeze o țară întreagă că vor sista cursele de transport. Colegi, mai jos este mesajul celui care îi reprezintă. Scopul e clar: „să se revolte pasagerii”. E urât. Îndemn toți transportatorii să nu se lase provocați de astfel de comportamente. Iar celor din acest grup mic de transportatori, le recomand să: înceapă să renoveze parcul de autobuze; crească nivelul de calitate a serviciilor de transport; să elibereze tichete pasagerilor; să întrețină autobuzele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii; să se gândească la oameni în primul rând și la clienții lor. La final, săptămâna viitoare voi avea o ultimă rundă de consultări cu transportatorii referitor la tarife. După această ședință vom lua decizia finală”, anunță Andrei Spînu.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a emis o notă prin care informează că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu a dat curs solicitării transportatorilor de a majora tarifele de transport și la serviciile de autogară, astfel în semn de protest transportatorii susțin că rutele naționale nu vor circula timp de trei zile.