Veste bună pentru părinții care dețin cetățenie română. Alocațiile pentru copii se majorează de la 1 martie

Parlamentul României a votat, joi, 14 februarie, un amendament la legea bugetului de stat pe 2019 care prevede majorarea alocațiilor pentru copii.

Cu 123 de voturi pentru, 119 împotrivă și o abținere, parlamentarii au adoptat majorarea alocației de stat pentru copii la 84 la 150 de lei pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, și de la 200 la 300 de lei pentru copii cu vârsta de până la doi ani de zile. Majorarea va intra în vigoare de la 1 martie 2019.

Amendamentul a fost adoptat cu ajutorul parlamentarilor UDMR, dar și cu altor şase aleși de la PSD și ALDE, transmite Digi24.

Liviu Dragnea i-a scos pe parlamentarii PSD din şedinţa în care se vota bugetul şi le-a cerut soluţii pentru identificarea resurselor necesare pentru această majorare. PSD a ales în final să crească deficitul de la 2,55% din PIB la 2,76% din PIB şi o ordonanţă de urgenţă care trebuie adoptată de Guvern imediat ce legea bugetului va fi publicată în Monitorul Oficial.

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a acuzat de la tribuna Parlamentului: „Este un amendament care a fost făcut de oameni care habar nu au de regulile și legislația financiar-bugetară și l-au făcut fără să se gândească că va putea fi adoptat. (…) Oricine are minime cunoștințe știe că sumele din bugetul asigurărilor sociale nu pot fi folosite pentru cheltuieli de la bugetul de stat. (…) Sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat. Devine 2,76 % PIB”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *