Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Vaccinează-te, pentru ca viața să…

„Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal”. Autoritățile din sănătate lansează o campanie de informare a populației din mediul rural despre importanța vaccinării împotriva COVID-19

Reprezentanții Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) lansează o campanie de informare și sensibilizare a populației din mediul rural, despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, cu sloganul: „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!”.

Astfel, specialiști în sănătate publică și comunicare vor merge din sat în sat, pentru a comunica direct cu oamenii despre importanța vaccinării.

„Pe parcursul a câteva luni, echipele mobile însoțite de „Autocarul Sănătății” vor ajunge în 24 de raioane, cu cea mai joasă rată de vaccinare pentru a crește nivelul de conștientizare și înțelegere a populației cu privire la importanța vaccinării COVID-19, crescând astfel rata de vaccinare și reducând ezitarea vaccinării”, se arată într-o notă informativă a ministerului.

Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 4 august, începând cu ora 10:00, în satul Hârbovăț, Anenii Noi, lângă Centrul de Sănătate.

6509 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate luni, 2 august. Dintre acestea, 5434 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 1075 de persoane au fost imunizate cu a doua doză de vaccin, potrivit datelor furnizate de către MSMPS.

Potrivit ultimelor informații, de la începutul campaniei de vaccinare, în R. Moldova au fost administrate 1 051 038 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus: 616 102 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 434 936 de persoane au fost vaccinate cu a doua doză.