Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Reacția Ministerului de Externe…

UPDATE Reacția Ministerului de Externe de la Chișinău după ce un autocar care se îndrepta spre R. Moldova a fost implicat într-un accident în România

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că potrivit informațiilor obținute de către Consulatul țării noastre de la Iași, două persoane au fost rănite, dintre care un cetățean al R. Moldova, în urma accidentului rutier produs în localitatea Pufnești din județul Vrancea, România.

„Bărbatul a fost internat la Spitalului Județean de Urgentă „Sf. Pantelimon” din Focșani. Starea acestuia este stabilă”, anunță MAEIE.

Știrea inițială

Un autocar cu remorcă, care se îndrepta spre R. Moldova, a fost implicat, în noaptea de marți spre miercuri, într-un accident în județul Vrancea, România. Două persoane au fost rănite şi șase au suferit atac de panică, scrie presa română cu referire la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Județului Vrancea.

„În noaptea zilei de marți spre miercuri, începând cu ora 00:00, la nivelul județului Vrancea a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor la fața locului în vederea optimizării misiunii de răspuns, după ce un apel primit la numărul unic de urgență 112, anunța că un autocar în care se aflau 44 de pasageri, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, a ieșit în afara părții carosabile, pe DN 2 E 85, în localitatea Pufeşti”, a transmis, miercuri dimineață, ISU Vrancea.

Sursa citată a precizat că autocarul avea ca destinație R. Moldova. În urma incidentului, două persoane au fost rănite, iar șase au suferit atac de panică.

„Cele două persoane rănite au fost transportate la U.P.U. Focşani cu o ambulanță SMURD şi o ambulanță SAJ. Celelalte șase persoane au fost asistate la fața locului de echipajele medicale şi prim ajutor”, a mai transmis sursa citată.

ISU Vrancea a precizat că ceilalți pasageri au refuzat serviciile de cazare oferite de autoritățile vrâncene, fiind preluați ulterior de un autocar al firmei de transport pentru continuarea traseului: „Un echipaj ISU Vrancea a asigurat zona, până în jurul orei 06:00, când șoferul şi bagajele au fost preluate de reprezentații firmei de transport”, mai precizează ISU Vrancea.

Potrivit Poliției, din verificări a rezultat faptul că șoferul, un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea autocarul cu remorcă, în afara localității Pufești a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, prin partea dreaptă a sensului său de deplasare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, scrie presa din Vrancea, cu referire la datele poliției.