Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Punctul de trecere a…

UPDATE Punctul de trecere a frontierei Cișmichioi-Dolinscoe și-a reluat activitatea în regim normal, anunță Poliția de Frontieră

Sursa foto: IGPF

UPDATE 16:33 Poliția de Frontieră anunță la ora 16:33 că punctul de trecere a frontierei cu Ucraina „Cișmichioi-Dolinscoe”, care și-a sistat activitatea duminică din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană, și-a reluat activitatea în regim normal.

Știrea inițială

Poliția de Frontieră anunță că duminică, 30 aprilie, începând cu ora 12:15, a fost sistată temporar activitatea punctului de trecere a frontierei cu Ucraina „Chișmichioi-Dolinscoe”. Motivul sistării este deconectarea energiei electrice pe partea ucraineană, potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

„Poliția de Frontieră informează despre sistarea temporară a activității PTF Chișmichioi-Dolinscoe. Motiv: Pe partea ucraineană începând cu ora 12:15 este deconectată energia electrică. La această oră, în PTF Chișmichioi nu se atestă flux de călători și mijloace de transport”, anunță IGPF.

În acest sens, polițiștii de frontieră recomandă călătorilor să opteze din timp pentru punctele de trecere PTF Mirnoie sau PTF Giurgiulești-Reni și anunță că vor reveni cu actualizări cu privire la activitatea punctului de trecere a frontierei „Chișmichioi-Dolinscoe”.

Din toamna anului 2022, când Rusia și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii ucrainiene, lovind în special instalațiile electrice, mai multe puncte de trece a frontierei moldo-ucrainene și-au sistat activitatea pentru scurte perioade de timp, din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.