Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Unul dintre suspecții care i-a…

Unul dintre suspecții care i-a tuns forțat pe cei doi tineri de la Călărași, condamnat în Italia la 24 de ani de închisoare

O persoană din grupul care i-a tuns forțat pe cei doi tineri din Călărași, caz dezvăluit de ZdG, a fost condamnat, în 2014, la 24 de ani de închisoare în Italia pentru că ar fi participat alături de alți doi cetățeni ai R. Moldova la omorul unui cetățean în vârstă de 34 de ani din Tunisia.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Inspectoratul de Poliție (IP) Călărași, care l-a identificat pe suspect. Șeful adjunct al IP Călărași, Marin Cernei, ne-a comunicat că, anterior, autoritățile din Italia au transmis o scrisoare prin care au comunicat că Sergiu Buruiană este condamnat la 24 de ani de închisoare și este dat în căutare. Acesta a evitat să ne ofere mai multe detalii despre caz.

Potrivit presei italiene, crima la care ar fi participat și Sergiu Buruiană a avut loc în aprilie 2012, la Padova, Italia. Totul ar fi pornit de la un conflict dintre un grup de tunisieni și un grup de moldoveni, care s-ar fi aflat sub influența alcoolului. La un moment dat, un moldovean a scos un pistol și l-a fi împușcat pe unul dintre tunisieni.

Sergiu Buruiană
Foto: mattinopadova.gelocal.it

Sergiu Buruiană a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, însă a fugit din Italia, fiind anunțat ulterior în căutare de către autoritățile italiene. Un alt moldovean, care ar fi fost autorul omorului, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, fiind reținut în 2013, după ce a fugit și s-a ascuns în orașul Soci din Rusia.

Sergiu Buruiană a fost implicat și într-un al caz în Italia, care datează din 2010. Presa italiană scria atunci că opt moldoveni, dintre care doi minori, au fost reținuți pentru vătămare și rezistență față de carabinieri.

„Carabinierii au fost solicitați de un șofer polonez, care a fost lovit cu un pistol de către unul dintre cei reținuți. Poliția a cerut o explicație grupului de moldoveni. Ca răspuns, aceștia au început să amenințe carabinierii și să îi lovească. Atunci când grupul de moldoveni a văzut că Sergiu Buruiană a fost reținut de poliție, aceștia au încercat să îl elibereze”, scria atunci presa din peninsulă.

În octombrie 2017, un bărbat de 31 de ani din Călărași, cu nume similar, a fost condamnat de Judecătoria Strășeni la 220 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani. Buruiană, fiind în stare de ebrietate, a urmărit șoferul unui automobil care „i-ar fi creat situație de pericol de accident”. Fiind la volan, Buruiană ar fi condus automobil haotic, executând manevre interzise în trafic pentru a-l determina pe șofer să oprească automobilul, după care l-a numit cu cuvinte necenzurate și a aplicat violența fizică asupra acestuia.

Numele lui Sergiu Buruiană figurează și într-un dosar în care a fost decăzut din drepturile părintești.

La o zi distanță după ce ZdG a publicat imaginile video în care doi tineri în vârstă de 19 ani sunt tunși forțat la o benzinărie din Călărași, Poliția a publicat un comunicat de presă în care precizează că s-a autosesizat în baza acestui caz și a identificat șase suspecți, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.