Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Unioniștii își dau întâlnire în…

Unioniștii își dau întâlnire în PMAN pentru a încheia Marșul Centenarului cu Hora Unirii

Deputatul român, Constantin Codreanu, originar din R. Moldova, a anunțat într-un mesaj pe o rețea socială că, unioniștii vor reveni astăzi, 2 septembrie, ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a încheia Marșul Centenarului cu o horă a Unirii.

Inițiativa unioniștiilor vine după ce ieri, 1 septembrie, participanţii Marşului Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, însă Adunarea Centenară a fost perturbată de blocarea a trei autocare, destinate unei expoziții în PMAN.

Astfel, Mai mulți unioniști care au mers la intrarea de la Vatra, la o distanță de circa 30 km de Chișinău, în întâmpinarea autocarelor, au fost puși la pământ de către reprezentanții forțelor de ordine a Ministerului Afacerilor Interne.

În cele din urmă, poliția a anunțat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au blocat. În urma perchizițiilor, nu fost depistate obiecte interzise sau explozibile, iar autobuzele au fost eliberate unioniștilor pentru a se întoarce în România. 

Participanții Marșului Centenar au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova pentru a ajunge la Chișinău.

Citiți și:

LIVE/ Manifestanții Marșului Centenar au ajuns în PMAN. Scena a fost demontată

Autocarele tricolore au fost duse din sectorul Buiucani al capitalei, la 30 km distanță de Chișinău

Constantin Codreanu din PMAN: „Orice ajutor financiar din România pentru R. Moldova trebuie sistat”