Unioniștii din PMAN scandează: „George în țară, armata rusă afară”

„George în țară, armata rusă afară”, scandează participanții la Adunarea Centenară din Piața Marii Adunări Naționale în susținerea lui Simion George, unionistul căruia nu i-a fost permisă trecerea de Poliția de Frontieră a R. Moldova.

În noaptea de 26 august, mai mulți participanți nu au fost lăsați de Poliția de Frontieră a R. Moldova să treacă Prutul pe jos. Unioniștii au întins zeci de corturi în vama Albița-Leușeni. Deși vameșii români le-au permis să traverseze frontiera pe jos, autoritățile din R. Moldova au blocat accesul manifestanților, invocând inițial existența unor deficiențe tehnice în sistemul  informațional al instituției, dar și  deținerea informației operative, despre faptul că se va încerca „deturnarea Marșului Unionist prin provocări în zona cu regim special de lucru”.

Mulțimea scandează „Rușine” și roagă autoritățile să nu mai comită abuzuri împotriva participanților reținuți la intrarea în Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *