Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un tânăr din R. Moldova…

Un tânăr din R. Moldova a devenit membru al Grupului Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU

Vladislav Kaim, un tânăr originar din R. Moldova, a devenit membru al primului Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice format pe lângă Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU). Din același grup vor mai face parte tineri din Brazilia, Sudan, Franța, SUA, India și Fiji.

În comunicatul publicat pe site-ul Organizației Națiunilor Unite, Vladislav Kaim este prezentat drept „un tânăr economist angajat în asigurarea locurilor de muncă ecologice și decente pentru tineri, care aduce expertiză profundă în domeniul comerțului internațional și migrației”.

Vladislav kaim

„Sînt extrem de fericit să anunț că Secretarul General al ONU, Excelența Sa Antonio Guterres, m-a numit să fiu membru al primului în istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lîngă Secretarul General. În calitatea mea de membru al Grupului, eu voi consilia Excelența Sa asupra modalităților prin care strategiile de revitalizare economică sustenabilă post-COVID pot asigura un viitor mai verde și prosper pentru tineretul de azi și toată societatea. În activitatea mea ca membru al Grupului Consultativ de Tineret voi conlucra cu șase alți colegi magnifici din toate colțurile ale lumii: Paloma Costa (Brazilia), Nisreen Al Sayeem (Sudan), Nathan Méténier (Franța), Sophia Kianni (SUA), Archana Soreng (India) și Ernest Kristoffer Gibson (Fiji)”, a scris tânărul pe pagina sa de facebook.

Vladislav Kaim a adăugat că „un obiect special de mîndrie pentru mine e că prin vocea mea atît Republica Moldova, cît și Europa de Est ca atare, vor fi reprezentate în primul Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lîngă Secretarul General al ONU. Este o oportunitate importantă de a confirma și îmbunătăți ambițiile climatice ale țării și regiunii”.

În comunicatul ONU privind constituirea acestui grup se spune că „membrii Grupului consultativ pentru tineret al secretarului general privind schimbările climatice reprezintă vocile diverse ale tinerilor din toate regiunile, precum și din micile state insulare. Aceștia vor oferi perspective și soluții cu privire la schimbările climatice, de la știință la mobilizarea comunității, de la antreprenoriat la politică și de la industrie la conservare”.