Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un nou focar de pestă…

Un nou focar de pestă porcină africană, confirmat în zona de frontieră a R. Moldova

În fondul silvic amplasat în zona de frontieră, în regiunea or. Lipcani, r-nul Briceni s-a confirmat un focar de pestă porcină africană, informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Aceeași sursă relevă că în urma analizelor de laborator a fost confirmat prezența virusului pestei porcine africane. Probele au fost recoltate de la 6 cadavre de mistreți (femela și puii săi), care au fost depistate de către colaboratorii poliției de frontieră. Ulterior, cadavrele au fost distruse conform procedurilor stabilite.

ANSA mai comunică că Comisia pentru Situații Excepționale Briceni s-a întrunit într-o ședință și a fost elaborat și aprobat un plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar.

Pe parcursul anului 2019, în regiunea respectivă, atât în Ucraina, cât și în România au fost înregistrate mai multe cazuri de pestă porcină africană la mistreți.

Ultimul caz de pestă porcină africană în Republica Moldova a fost înregistrat la porci domestici în luna martie 2019, în s. Bejghioz, Ceadîr-Lunga.

 Foto: mediafax.ro