Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un militar rus, care a…

Un militar rus, care a luptat în războiul din Ucraina, depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta ar fi intenționat să ajungă în Tiraspol

Un militar rus, care ar fi participat în războiul purtat de Federația Rusă în Ucraina, a fost depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce încerca să intre în R. Moldova, anunță vineri, 31 martie, Poliția de Frontieră.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, măsurile speciale întreprinse la trecerea frontierei de stat, bazându-se pe analiza de risc și a schimbului de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, a permis depistarea în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău a unui militar rus, care ar fi avut ca destinație finală orașul Tiraspol.

Militarul ar fi fost implicat inclusiv în orașul ucrainean Mariupol, care a fost asediat de armata rusă în luna mai 2022, arată pozele publicate de Poliția de Frontieră.

„Conform informațiilor, cetățeanul rus a participat în războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Urmare a intervievării s-a încurcat în declarații, încercând să inducă în eroare inspectorii Poliției de Frontieră din prima linie. Persoanei în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întoarsă pe cale aeriană în statul de pornire”, se arată în comunicat.

Poliția subliniază că, pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în R. Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

În ultimele 24 de ore, pentru 24 de cetățeni străini s-a aplicat refuzul de intrare în R. Moldova.