Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un membru al Curții de…

Un membru al Curții de Conturi rămâne în funcție pentru un al doilea mandat consecutiv

Petru Rotaru a fost numit în calitate de membru al Curții de Conturi (CC), pe un nou termen. Un proiect de Hotărâre privind numirea sa în această funcție a fost votat joi, 18 noiembrie, de 77 de deputați.

În cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, Petru Rotaru, actual membru al Curții de Conturi, a depus jurământul în fața deputaților.

Acesta a deținut deja un mandat de membru al Curții de Conturi care a expirat pe 29 iulie anul curent, iar într-o notă emisă de Parlament se menționează că Rotaru, conform legislației în vigoare, are dreptul la încă un mandat.

Petru Rotaru și Marina Covali au fost desemnați câștigători ai concursului public organizat de Curtea de Conturi și au fost propuși de către președintele Curții pentru funcția de membru pe un nou termen. Candidatura Marinei Covali a întrunit 25 de voturi ale parlamentarilor.

Petru Rotaru are studii economice și, în iunie 2015, a fost ales primar al satului Țîpala, raionul Ialoveni, din partea Partidului Liberal. În trecut acesta a lucrat contabil la „MAIB-Leasing” S.A., companie-fiică a Băncii Comerciale „Moldova-Agroindbank”.

Legislația prevede că membrii CCRM se numesc cu votul majorității deputaților aleși.