Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un medic stomatolog de 49…

Un medic stomatolog de 49 de ani a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba de medicul stomatolog, Dorin Mărgărint, care avea 49 de ani. Anunțul a fost făcut de Centrul Stomatologic din municipiul Bălți.

„Societatea Stomatologică din municipiul Bălți regretă profund, trecerea la cele veșnice a medicului stomatolog, Dorin Mărgărint, ÎI „Estet-Dent”, un profesionist de valoare, un om de o cumsecădenie rară, care în dimineața zilei de duminică, a pierdut lupta cu virusul Covid-19… A plecat prea devreme… la, doar, 49 de ani, lăsând în urmă vise și speranțe neâmplinite, tristețe și durere… Sincere condoleanțe și compasiune familiei și rudelor îndoliate… Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică în Lumina Împărăției Sale…. Drum lin spre eternitate, Doctore…”, este mesajul transmis de colegi.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până la ziua de azi, 110 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 241 217.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3475 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 307  în stare extrem de gravă (48 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

În total, 222 927 persoane au fost tratate de COVID-19.

Potrivit MSMPS, până ieri din cauza COVID-19 au decedat 5288 de oameni.