Principală  —  IMPORTANTE   —   Un grup de tineri a…

Un grup de tineri a reconstituit masacrul de la Bucea în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău

Un grup de tineri de la Asociația „UNIREA-ODIP” a comemorat printr-un flashmob moartea civililor din Bucea, despre care se crede că ar fi fost uciși de trupele ruse.

Astfel, în semn de protest față de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, tinerii s-au întins pe pământ, cu mâinile legate, în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău, ilustrând astfel imaginile șocante surprinse în Bucea și alte suburbii ale Kievului unde, după retragerea trupelor ruse, de-a lungul străzilor au fost descoperite cadavre ale civililor ucraineni.

În a șasea săptămână de război în Ucraina, întreaga lume a fost zguduită de atrocitățile invaziei rusești descoperite în orașul Bucea de lângă capitala ucraineană Kiev.

După retragerea trupelor ruse din Bucea în spațiul public au apărut imagini video care au șocat comunitatea internațională.

De-a lungul străzilor au fost descoperite cadavre ale civililor ucraineni, cei mai mulți dintre ei împușcați în zona capului. Civili ucraineni morți, cu mâinile legate la spate, au fost descoperiți aruncați în gropi comune săpate la periferiile orașului. Au fost descoperite și camere de tortură improvizate, unde zăceau corpurile neînsuflețite ale unor civili.

Rusia a respins „în mod categoric” că militarii săi ar fi comis crime de război împotriva civililor din Bucea. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că imaginile video sunt montate și că totul este o făcătură.

Descoperirea a sute de cadavre la Bucea a fost condamnată de ţările occidentale, iar Adunarea Generală a ONU, formată din cele 193 de state membre, s-a întrunit la New York și a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina