Un fost funcționar de stat, numit director interimar la Poșta Moldovei

Din data de 10 decembrie, întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, are un nou director general interimar. Este vorba de Vitalie Zaharia, fost director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO).

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia a fost desemnat în funcția respectivă prin ordinul Agenției Proprietății Publice.

„Actualul Director general interimar are o experiență vastă în domeniul atragerii investițiilor în Republica Moldova, promovării imaginii țării și diplomației economice”, mai este menționat în comunicat.

Centrul de Investigații Jurnalistice a scris anterior că firma „Toplider SRL”, controlată de Vitalie Zaharia, a câștigat, din 2012 și până în 2018, 90 de contracte cu statul, în mărime de circa 42,5 de milioane de lei. În declarațiile de avere și interese personale a lui Vitalie Zaharia pentru 2016–2017, la secțiunea veniturile obținute de subiectul declarării și membrii familiei sale, nu a indicat decât salariul de la MIEPO în mărime de circa 200.000 de lei. El nu a declarat nici mașină și nici casă, ci doar un lot de 12 ari. Fostul funcționar de stat a ascuns în declarația de avere veniturile companiei înregistrată pe numele nevestei sale, Iuliania Zaharia.  

Foto: investigatii.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *