Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un fost funcționar de stat,…

Un fost funcționar de stat, numit director interimar la Poșta Moldovei

Foto: investigatii.md

Din data de 10 decembrie, întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, are un nou director general interimar. Este vorba de Vitalie Zaharia, fost director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO).

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia a fost desemnat în funcția respectivă prin ordinul Agenției Proprietății Publice.

„Actualul Director general interimar are o experiență vastă în domeniul atragerii investițiilor în Republica Moldova, promovării imaginii țării și diplomației economice”, mai este menționat în comunicat.

Centrul de Investigații Jurnalistice a scris anterior că firma „Toplider SRL”, controlată de Vitalie Zaharia, a câștigat, din 2012 și până în 2018, 90 de contracte cu statul, în mărime de circa 42,5 de milioane de lei. În declarațiile de avere și interese personale a lui Vitalie Zaharia pentru 2016–2017, la secțiunea veniturile obținute de subiectul declarării și membrii familiei sale, nu a indicat decât salariul de la MIEPO în mărime de circa 200.000 de lei. El nu a declarat nici mașină și nici casă, ci doar un lot de 12 ari. Fostul funcționar de stat a ascuns în declarația de avere veniturile companiei înregistrată pe numele nevestei sale, Iuliania Zaharia.  

Foto: investigatii.md