Un deputat democrat, desemnat de Guvern în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Deputatul democrat Artur Reșetnicov a fost desemnat de Guvern în funcția de judecător al Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței cabinetului de miniștri.

Artur Reșetnicov este un fost fruntaș comunist, care în 2017 a aderat la fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat. În 2010, Voronin spunea că l-a descoperit pe Reşetnicov încă de pe când era student. Acesta a intrat în PCRM în 1998, iar ulterior, a devenit consilierul preşedintelui Voronin pe probleme juridice. „Opt ani am lucrat împreună. Eram satisfăcut de activitatea sa. E foarte bine pregătit, are gândire analitică”, spunea liderul PCRM despre cel pe care astăzi îl compară cu „şoarecele Jerry” din celebrul desen animat, întrebându-se, totodată, de unde a luat acesta bani pentru „noua maşină, casa cu trei niveluri şi alte bunuri”.

Artur Reşetnicov a fost şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) în perioada 2007—2009. Născut pe data de 11 noiembrie 1975 în oraşul Ocniţa din raionul cu acelaşi nume, a absolvit cursurile Facultăţii de Drept ale Universităţii de Stat din Moldova. Mai apoi a fost încadrat în învăţământul universitar ca lector la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova (1997—2001), activând în paralel şi ca avocat (din 1998). Începând din anul 2001 este cooptat în Aparatul Preşedintelului Republicii Moldova, îndeplinind funcţiile de şef al Direcţiei generale, consilier pe probleme juridice, şef al Direcţiei drept şi relaţii publice.

Potrivit declarației de avere și interese pentru 2017, Reșetnicov a ridicat un salariu de circa 170 de mii de lei de la Parlament, iar soția sa a încasat peste 100 de mii de lei din prestarea serviciilor notariale. Familia lui Reșetnicov mai deține de un apartament și două spații comerciale. Deputatul democrat conduce un automobil de model Land Rover Discoveru Sport, valoarea căruia s-ar ridica la un milion de lei. Reșetnicov a intrat în posesia automobilului încă în 2015.

Ziarul de Gardă a scris în 2016 despre averea deputatului Reşetnicov: două case în Chişinău, apartament, spaţii comerciale, maşină de un milion şi o soţie cu afaceri de succes.

Un alt nou judecător la Curtea Constituțională a fost desemant ieri, 11 decembrie, și de Consiliul Superior al Magistraturii. Este vorba despre fostul procuror general al R. Moldova, Corneliu Gurin.

Foto: sputnik.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Reporter

  Va fi pereche potrivită pentru Corneliu Gurin. Par foarte deosebiți, dar ambii sunt în soldă la talpa iadului Plahotniuk. Apropo, Artur Reșetnikov este printre cei 15 deputați comuniști pentru care talpa iadului Plahotniuk a plătit zeci de mii de dolari pentru ca să facă MAJORITATE PARLAMENTARĂ? DUPĂ AȘA MITĂ SE POTRIVEȘTE DE MINUNE în funcția de judecător la Curtea Constituțională DE BUZUNAR A TALPEI IADULUI PLAHOTNIUK!

  Avem o singură ieșire din această situație oribilă. TREBUIE SĂ CÂȘTIGĂM ALEGERILE PARLAMENTARE ȘI SĂ-I GONIM PE JUDECĂTORII CURȚII CONSTITUȚIONALE DE BUZUNAR A TALPEI IADULUI PLAHOTNIUK, CÂT MAI DEPARTE, ÎMPREUNĂ CU ȘEFUL LOR CONSTITUȚIONALIST CU COARNE!

 2. ivancelgroaznic

  Da chiar nu credeam c-o s-o vedem și pe asta! Bun judecător constituțional, ce mai vorbă! Numai bun pentru Curtea Constituțională de buzunar a Talpei iadului Plahotniuk!

 3. Lilian 007

  Artur Reșetnikov judecător la Curtea constituțională a lui Plahotniuk – asta încă-i floare la ureche. Iată, când Ilan Șor, care n-are nici liceu, nici bacalaureat, cu atât mai mult nici institut sau universitate, va fi judecător la Curtea Constituțională a lui Plahotniuk, asta va fi adevărată senzație moldovenească!

 4. Lioncic Talmaci

  După ultimele schimbări de la Banca Națională a Moldovei (BNM) Ilan Șor are toate șansele să fie propus Judecător la Curtea Constituțională din partea BNM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *