Principală  —  IMPORTANTE   —   Un deputat democrat, desemnat de…

Un deputat democrat, desemnat de Guvern în funcția de judecător la Curtea Constituțională

Foto: sputnik.md

Deputatul democrat Artur Reșetnicov a fost desemnat de Guvern în funcția de judecător al Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței cabinetului de miniștri.

Artur Reșetnicov este un fost fruntaș comunist, care în 2017 a aderat la fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat. În 2010, Voronin spunea că l-a descoperit pe Reşetnicov încă de pe când era student. Acesta a intrat în PCRM în 1998, iar ulterior, a devenit consilierul preşedintelui Voronin pe probleme juridice. „Opt ani am lucrat împreună. Eram satisfăcut de activitatea sa. E foarte bine pregătit, are gândire analitică”, spunea liderul PCRM despre cel pe care astăzi îl compară cu „şoarecele Jerry” din celebrul desen animat, întrebându-se, totodată, de unde a luat acesta bani pentru „noua maşină, casa cu trei niveluri şi alte bunuri”.

Artur Reşetnicov a fost şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) în perioada 2007—2009. Născut pe data de 11 noiembrie 1975 în oraşul Ocniţa din raionul cu acelaşi nume, a absolvit cursurile Facultăţii de Drept ale Universităţii de Stat din Moldova. Mai apoi a fost încadrat în învăţământul universitar ca lector la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova (1997—2001), activând în paralel şi ca avocat (din 1998). Începând din anul 2001 este cooptat în Aparatul Preşedintelului Republicii Moldova, îndeplinind funcţiile de şef al Direcţiei generale, consilier pe probleme juridice, şef al Direcţiei drept şi relaţii publice.

Potrivit declarației de avere și interese pentru 2017, Reșetnicov a ridicat un salariu de circa 170 de mii de lei de la Parlament, iar soția sa a încasat peste 100 de mii de lei din prestarea serviciilor notariale. Familia lui Reșetnicov mai deține de un apartament și două spații comerciale. Deputatul democrat conduce un automobil de model Land Rover Discoveru Sport, valoarea căruia s-ar ridica la un milion de lei. Reșetnicov a intrat în posesia automobilului încă în 2015.

Ziarul de Gardă a scris în 2016 despre averea deputatului Reşetnicov: două case în Chişinău, apartament, spaţii comerciale, maşină de un milion şi o soţie cu afaceri de succes.

Un alt nou judecător la Curtea Constituțională a fost desemant ieri, 11 decembrie, și de Consiliul Superior al Magistraturii. Este vorba despre fostul procuror general al R. Moldova, Corneliu Gurin.

Foto: sputnik.md