Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat de 36 de…

Un bărbat de 36 de ani a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este cea mai tânără victimă răpusă de virus, în ultimele 24 de ore

Un bărbat de 36 de ani din municipiul Chișinău a decedat din cauza COVID-19. Este cea mai tânără victimă răpusă de virus, în ultimele 24 de ore.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, tânărul a fost internat în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și suferea de cardiopatie, hepatită cronică, hipertensiune arterială și obezitate.

„Tot mai mult sunt afectate persoanele tinere”, a menționat secretara de stat a MSMPS, Tatiana Zatâc, miercuri, 31 martie.

Cele mai multe persoane decedate astăzi, 22, sunt din municipiul Chișinău.

„Fiind o incidență foarte înaltă de cazuri grave și foarte grave avem decese în creștere în mun. Chișinău”, a menționat șefa Direcției Generală Asistenţă Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței Primăriei, din 5 aprilie.

În ultimele 24 de ore, au murit 46 de oameni.

„Un indicator care nu poate să nu ne întristeze: numărul record, 309 decese pe parcursul unei săptămîni, în medie câte o persoană decedată la fiecare 40 minute”, susține conferențiarul universitar la Școala de Management în Sănătate Publică a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” Mihail Pîsla.

sursa: Mihail Pîsla/Facebook

De la începutul pandemiei, în R.Moldova au decedat 5 224 de oameni.